Nu Tos Ningal Ieu Blog

Senin, 12 Desember 2011

Perguruan Silat Kondang - Garut



ASK-PASUNDAN JAYA

Dangdut Show lagu "Hayang Kawin" Di Dalam Bis Bahagia Utama (Jakarta - B...



ASK-PASUNDAN JAYA

Alun Alun Kota Sukabumi



ASK-PASUNDAN JAYA

Video Lucu Bocah Imut dan Lucu (Unyu-Unyu)



ASK-PASUNDAN JAYA

Dangdutan di Dalam Bis Laju Prima (Sukabumi-Jakarta)



ASK-PASUNDAN JAYA

Bus Laju Prima (Jakarta-Sukabumi) Rp. 20.000 @Cisaat - Sukabumi



ASK-PASUNDAN JAYA

Sabtu, 10 Desember 2011

Bogor Nu Jadi Panineungan

Bogor, Kota nu jadi sajarah Sunda salian ti Pandeglang (Salakanagara) atawa Ciamis (Galuh).Bogor jadi dayeuh Pakuan Pajajaran.Puseur Nagara Sunda.Nu basa eta boga palabuhan di Sunda Kalapa (Jakarta).Bogor nu kasohor ka mancanagara,ayeuna tinggal waasna.Ngan ninggalkeun budaya Sunda nu geus teu dipalire ku urang Bogor.Geus campur jeung pandatang nu nyered pribumi ka pasisian.Di kota ngan aya tugu Kujang ciciren yen baheula ngadeg Pakuan Pajajaran didieu.Di Kebon raya ge aya makam kulawarga Siliwangi.

ASK-PASUNDAN JAYA

Jendral Jadi Presiden

Sajarah RI sanggeus proklmasi leupas ti Jepang.Langsung nyieun nagara sorangan jeung nunjuk presiden Soekarno ku PPKI.Insinyur nu watakna leuwih ti Jendral Perang,wanina teu kapalang.Teu sieun ku nagara gede nu geus lila ngadeg.Hanjakalna kadieukeunana manehna kalilieur ku wanoja&tahta.Soekarno digeser Soeharto.Mayor nu ngaroket jadi Jendral.Beungeutna mah seuri wae tapi kejemna teu katulungan kanu pihak nu ngalawana.Manehna meunang karma taun 98.Presiden nu ka 6,masih jendral,tapi Jendral nu watakna beye.

ASK-PASUNDAN JAYA

Balada Nu Hayang Jadi Pulisi

Aya katurunan pulisi, najan manehna awakna begung leuttik teu kahontal jangkung nu disaratkeun lantaran kulawargi pulisi da tetep bisa asup. Karunya nu ngalamar sejen awakna gede jangkung badag ngan ti kulawarga sangsara nu ngandelkeun sumanget hungkul ngan bisa ngegel curuk.Nu begung tadi geus katarima jadi pulisi,bener we eta budak geus lintuh deui teuing dahar naon.Rata2 nu geus jadi pulisi mh beuteungna jadi burayutt tara olhraga meureun atawa asup angin basa ngatur lalulintas atawa nenden helm dijerona

ASK-PASUNDAN JAYA

Jurig Kaleungitan Imah

Alam manusa jeung jurig emang beda tapi sarua aya di Buana ieu. Manusa ngariung dinu tempat caang jeung rada garing, ai jurig ngariung dinu tempat poek jeung baseuh siga di leuweung,sisi walungan,kadang di imah/wangunan kosong.Jurig didieu lain setan tapi jin nu masih boga hak ibadah ka Pangcipta.Ayeuna loba leuweung geus robah fungsi jadi imah manusa. Jadi jurig ge daek teu daek ngilu cicing di imah manusa.Jadi tong heran di eta imah aya hawa jurig,loba kajadian aneh,atawa kasurupan.Jurig oge boga hak.

ASK-PASUNDAN JAYA

Sukun

Nyaeta sajenis buah nu tangkalna gede jeung daunna ngabentuk ramo.Tapi ieu buah teu siga buah lainna nu ngandung vitamin jeung aramis atawa haraseum tapi ngandung karbohidrat jeung rasana hambar siga sampeu,taleus,hui jsb (beubeutian). Matakan eu beubeutian nu buahna lain di jero taneuh tapi nonghol dina dahan tangkal siga bubuahan lainna.Ieu buah siga nangka buleud ngan teu cucukan.Sukun ngeunahna keur digoreng,dikulub atawa dikiripik.Ngeunahna dipurak keur nongon PERSIB dibaturan ku cikopi jeung raginang.


ASK-PASUNDAN JAYA

Jalan Tingkat Gentong

Gentong adalah salah satu jalur tengkorak di jalur selatan Jawa. Gentong yang menjadi partner Nagreg dalam menghadang arus lalu lintas karena tanjakan dan turunannya yang curam. Banyak kecelakaan yang terjadi disini karena truk besar tidak kuat dengan tanjakan gentong. Oleh karena itu Pemerintah membuat jalan tingkat Gentong.Jalan baru gentong tepat diatas jalan Genong sekarang. Sehingga Jlur Gentong menjadi 2 tingkat. Proses pembangunan baru 40%. Smoga dapat mengurangi kemacetan&kecelakaan di Gentong

ASK-PASUNDAN JAYA

Jalan Tol Sindang Kasih - Rajapolah

Jalan tol yan bisa dilalui sepeda motor sehingga sangat berbahaya, tapi iulah tol yang menghubungkan Sindang Kasih (Kab.Ciamis) - Rajapolah (Kab.Tasik) sepanjang 20 Km. dengan track 80 % lurus namun naik turun seperti cipularang. dengan akses keluar Indihiang dan Rajapolah. Sehingga memperlancar arus kendaraan di Kota Tasik yang padat. Sebelum kelur tol Rajapolah ada jalan layang yang melewati rel kereta dan langsung masuk jalan raya Tasik-Bandung di Jamanis dengan mesjid Itje yang tersohor itu.

ASK-PASUNDAN JAYA

Budak Leutik Ngilu Dahar

Basa keur di imah lanceuk di Tasik, kadatangan ku adina lanceuk ipar nu rek ka Pangandaran. Pas ngariung keur dahar peuting,kuring teu rada ngeuh yen sendok teh gerak sorangan nakolan piring. Sugan teh sada biasa trang trong basa ngaralas sangu kana piring. Nu ningali mah lanceuk ipar jeung adina tapi teu loba omong (api2,euweuh nanaon).Kuring apal carita ieu pedah we dicaritakeun ti lanceuk sanggeus pindah ka luar kota.Pantesan we asa aya hawa aneh. maklum we imah anyar nu tara dieusian.

ASK-PASUNDAN JAYA

Ninggalkeun Ngaran

Ngahaleuang lagu "tak kan abadi" ti Peterpan matak nyawang ka tukang. Pun rama nu katelah kuat teu ngeluh kana kasakit kuat pangharepan, tapi eleh ku takdir. Da kitu manusa mah, mangkeluk nu bisa usaha tapi teu bisa nangtukeun hasil. Karek nyadar nu deukeut geus bareak,laleungit ngan ninggalkeun ngaran. Hirup di dunya mah sakeudeung ke disambung deui ku ngaran titinggal di dunya ka alam kaabadian.

ASK-PASUNDAN JAYA

Hirup Mah Caang

"teu salawasna salingkuh teh endah" kutipan ti lagu Merpati. 
Salingkuh salah sahiji conto dina popoekan (embung terang2an/susulumputan).Ngaranna ge susulumputan pasti we sok degdegan sieun kapanggih jadi rek tenang kumaha nu salingkuh,nu korupsi,narkoba jrd. Nu masket jeung popoekan mah jurig. embung aya dina caang, matak beungeut jurig parias,euweuh getihan tandana pangecut ngan wanina dina simbut embung katempo jinisna. 
Da hakekat hirup mah caang jeung caang teh lambang kabeneran.


ASK-PASUNDAN JAYA

Handapeun Gunung Gede

Gunung nu jangkung tur adiluhung.Ngiuhan sabudeureuna,ngeclak cai ngocor ka handap,hiliwir hawa keur ngarenghap.Sato jeung manuk pada ngariung.Dihandapna pinuh ku manusa jadi tempat wisata.Gunung Gede ciciren Sunda ngahaleuangkeun tembang Cianjuran.Kacapi jeung Suling diadu kana kasalarasan alam.Ngabalikeun pikiran kanu jiwa nu tenang,tengtrem tur bagja.Sakurilingna pinuh pamandangan nu euweuh tandingna.Matak ngingetkeun urang kana agungna Sang Pangcipta.


ASK-PASUNDAN JAYA

HABIS SUDAH

Bertaun taun mereka bekerja keras banting tulang bergelut dengan keluh kesah kejamnya dunia. Semua dilewati hanya untuk mengubah nasib ke arah yang lebih baik. Berakit-rakit ke hulu berenang-renang ke tepian. Akhirnya nasib pun berubah dan habislah sudah masa perjuangan yang begitu berat. Sekarang tinggal menikmati hasil dari kerja keras dahulu. SELAMAT !!!

ASK-PASUNDAN JAYA

Kamis, 08 Desember 2011

Naruto Shippuuden Jiraiya vs. Pain [Full Battle] part 1 [HD]



ASK-PASUNDAN JAYA

Hati-hati Hamil Duluan



ASK-PASUNDAN JAYA

Breakdance Bocah Satu Tahun Backsong Cherry belle



ASK-PASUNDAN JAYA

Klasemen Liga Super 2011/2012 (s/d 7/12/11)

Pos   Team Pld W T L GoalsDiff Pts
1 Persiwa Wamena 2 2 0 0 6 - 24 6
2 Persib Bandung 2 2 0 0 4 - 22 6
3 Persipura 2 1 1 0 6 - 42 4
4 Persija Jakarta 2 1 1 0 1 - 01 4
5 PSPS Pekanbaru 2 1 0 1 4 - 22 3
6 Sriwijaya FC 2 1 0 1 3 - 21 3
7 Persisam 1 1 0 0 2 - 11 3
8 Persela 1 1 0 0 1 - 01 3
9 Deltras Sidoarjo 2 1 0 1 1 - 10 3
10 Pelita Jaya 2 1 0 1 3 - 4-1 3
11 Mitra Kukar 1 0 1 0 1 - 10 1
11 PSMS Medan 1 0 1 0 1 - 10 1
13 Persiba 2 0 1 1 3 - 5-2 1
14 Persidafon 2 0 1 1 1 - 4-3 1
15 PSAP Sigli 1 0 0 1 1 - 2-1 0
16 Arema 1 0 0 1 0 - 1-1 0
17 Persiram 2 0 0 2 3 - 5-2 0
18 Gresik United 2 0 0 2 3 - 7-4 0

ASK-PASUNDAN JAYA

Suporter Timnas Sepakbola Indonesia Yang Membara ( VS Malaysia )



ASK-PASUNDAN JAYA