Nu Tos Ningal Ieu Blog

Senin, 12 Desember 2011

Perguruan Silat Kondang - Garut



ASK-PASUNDAN JAYA

Dangdut Show lagu "Hayang Kawin" Di Dalam Bis Bahagia Utama (Jakarta - B...



ASK-PASUNDAN JAYA

Alun Alun Kota Sukabumi



ASK-PASUNDAN JAYA

Video Lucu Bocah Imut dan Lucu (Unyu-Unyu)



ASK-PASUNDAN JAYA

Dangdutan di Dalam Bis Laju Prima (Sukabumi-Jakarta)



ASK-PASUNDAN JAYA

Bus Laju Prima (Jakarta-Sukabumi) Rp. 20.000 @Cisaat - Sukabumi



ASK-PASUNDAN JAYA

Sabtu, 10 Desember 2011

Bogor Nu Jadi Panineungan

Bogor, Kota nu jadi sajarah Sunda salian ti Pandeglang (Salakanagara) atawa Ciamis (Galuh).Bogor jadi dayeuh Pakuan Pajajaran.Puseur Nagara Sunda.Nu basa eta boga palabuhan di Sunda Kalapa (Jakarta).Bogor nu kasohor ka mancanagara,ayeuna tinggal waasna.Ngan ninggalkeun budaya Sunda nu geus teu dipalire ku urang Bogor.Geus campur jeung pandatang nu nyered pribumi ka pasisian.Di kota ngan aya tugu Kujang ciciren yen baheula ngadeg Pakuan Pajajaran didieu.Di Kebon raya ge aya makam kulawarga Siliwangi.

ASK-PASUNDAN JAYA

Jendral Jadi Presiden

Sajarah RI sanggeus proklmasi leupas ti Jepang.Langsung nyieun nagara sorangan jeung nunjuk presiden Soekarno ku PPKI.Insinyur nu watakna leuwih ti Jendral Perang,wanina teu kapalang.Teu sieun ku nagara gede nu geus lila ngadeg.Hanjakalna kadieukeunana manehna kalilieur ku wanoja&tahta.Soekarno digeser Soeharto.Mayor nu ngaroket jadi Jendral.Beungeutna mah seuri wae tapi kejemna teu katulungan kanu pihak nu ngalawana.Manehna meunang karma taun 98.Presiden nu ka 6,masih jendral,tapi Jendral nu watakna beye.

ASK-PASUNDAN JAYA

Balada Nu Hayang Jadi Pulisi

Aya katurunan pulisi, najan manehna awakna begung leuttik teu kahontal jangkung nu disaratkeun lantaran kulawargi pulisi da tetep bisa asup. Karunya nu ngalamar sejen awakna gede jangkung badag ngan ti kulawarga sangsara nu ngandelkeun sumanget hungkul ngan bisa ngegel curuk.Nu begung tadi geus katarima jadi pulisi,bener we eta budak geus lintuh deui teuing dahar naon.Rata2 nu geus jadi pulisi mh beuteungna jadi burayutt tara olhraga meureun atawa asup angin basa ngatur lalulintas atawa nenden helm dijerona

ASK-PASUNDAN JAYA

Jurig Kaleungitan Imah

Alam manusa jeung jurig emang beda tapi sarua aya di Buana ieu. Manusa ngariung dinu tempat caang jeung rada garing, ai jurig ngariung dinu tempat poek jeung baseuh siga di leuweung,sisi walungan,kadang di imah/wangunan kosong.Jurig didieu lain setan tapi jin nu masih boga hak ibadah ka Pangcipta.Ayeuna loba leuweung geus robah fungsi jadi imah manusa. Jadi jurig ge daek teu daek ngilu cicing di imah manusa.Jadi tong heran di eta imah aya hawa jurig,loba kajadian aneh,atawa kasurupan.Jurig oge boga hak.

ASK-PASUNDAN JAYA

Sukun

Nyaeta sajenis buah nu tangkalna gede jeung daunna ngabentuk ramo.Tapi ieu buah teu siga buah lainna nu ngandung vitamin jeung aramis atawa haraseum tapi ngandung karbohidrat jeung rasana hambar siga sampeu,taleus,hui jsb (beubeutian). Matakan eu beubeutian nu buahna lain di jero taneuh tapi nonghol dina dahan tangkal siga bubuahan lainna.Ieu buah siga nangka buleud ngan teu cucukan.Sukun ngeunahna keur digoreng,dikulub atawa dikiripik.Ngeunahna dipurak keur nongon PERSIB dibaturan ku cikopi jeung raginang.


ASK-PASUNDAN JAYA

Jalan Tingkat Gentong

Gentong adalah salah satu jalur tengkorak di jalur selatan Jawa. Gentong yang menjadi partner Nagreg dalam menghadang arus lalu lintas karena tanjakan dan turunannya yang curam. Banyak kecelakaan yang terjadi disini karena truk besar tidak kuat dengan tanjakan gentong. Oleh karena itu Pemerintah membuat jalan tingkat Gentong.Jalan baru gentong tepat diatas jalan Genong sekarang. Sehingga Jlur Gentong menjadi 2 tingkat. Proses pembangunan baru 40%. Smoga dapat mengurangi kemacetan&kecelakaan di Gentong

ASK-PASUNDAN JAYA

Jalan Tol Sindang Kasih - Rajapolah

Jalan tol yan bisa dilalui sepeda motor sehingga sangat berbahaya, tapi iulah tol yang menghubungkan Sindang Kasih (Kab.Ciamis) - Rajapolah (Kab.Tasik) sepanjang 20 Km. dengan track 80 % lurus namun naik turun seperti cipularang. dengan akses keluar Indihiang dan Rajapolah. Sehingga memperlancar arus kendaraan di Kota Tasik yang padat. Sebelum kelur tol Rajapolah ada jalan layang yang melewati rel kereta dan langsung masuk jalan raya Tasik-Bandung di Jamanis dengan mesjid Itje yang tersohor itu.

ASK-PASUNDAN JAYA

Budak Leutik Ngilu Dahar

Basa keur di imah lanceuk di Tasik, kadatangan ku adina lanceuk ipar nu rek ka Pangandaran. Pas ngariung keur dahar peuting,kuring teu rada ngeuh yen sendok teh gerak sorangan nakolan piring. Sugan teh sada biasa trang trong basa ngaralas sangu kana piring. Nu ningali mah lanceuk ipar jeung adina tapi teu loba omong (api2,euweuh nanaon).Kuring apal carita ieu pedah we dicaritakeun ti lanceuk sanggeus pindah ka luar kota.Pantesan we asa aya hawa aneh. maklum we imah anyar nu tara dieusian.

ASK-PASUNDAN JAYA

Ninggalkeun Ngaran

Ngahaleuang lagu "tak kan abadi" ti Peterpan matak nyawang ka tukang. Pun rama nu katelah kuat teu ngeluh kana kasakit kuat pangharepan, tapi eleh ku takdir. Da kitu manusa mah, mangkeluk nu bisa usaha tapi teu bisa nangtukeun hasil. Karek nyadar nu deukeut geus bareak,laleungit ngan ninggalkeun ngaran. Hirup di dunya mah sakeudeung ke disambung deui ku ngaran titinggal di dunya ka alam kaabadian.

ASK-PASUNDAN JAYA

Hirup Mah Caang

"teu salawasna salingkuh teh endah" kutipan ti lagu Merpati. 
Salingkuh salah sahiji conto dina popoekan (embung terang2an/susulumputan).Ngaranna ge susulumputan pasti we sok degdegan sieun kapanggih jadi rek tenang kumaha nu salingkuh,nu korupsi,narkoba jrd. Nu masket jeung popoekan mah jurig. embung aya dina caang, matak beungeut jurig parias,euweuh getihan tandana pangecut ngan wanina dina simbut embung katempo jinisna. 
Da hakekat hirup mah caang jeung caang teh lambang kabeneran.


ASK-PASUNDAN JAYA

Handapeun Gunung Gede

Gunung nu jangkung tur adiluhung.Ngiuhan sabudeureuna,ngeclak cai ngocor ka handap,hiliwir hawa keur ngarenghap.Sato jeung manuk pada ngariung.Dihandapna pinuh ku manusa jadi tempat wisata.Gunung Gede ciciren Sunda ngahaleuangkeun tembang Cianjuran.Kacapi jeung Suling diadu kana kasalarasan alam.Ngabalikeun pikiran kanu jiwa nu tenang,tengtrem tur bagja.Sakurilingna pinuh pamandangan nu euweuh tandingna.Matak ngingetkeun urang kana agungna Sang Pangcipta.


ASK-PASUNDAN JAYA

HABIS SUDAH

Bertaun taun mereka bekerja keras banting tulang bergelut dengan keluh kesah kejamnya dunia. Semua dilewati hanya untuk mengubah nasib ke arah yang lebih baik. Berakit-rakit ke hulu berenang-renang ke tepian. Akhirnya nasib pun berubah dan habislah sudah masa perjuangan yang begitu berat. Sekarang tinggal menikmati hasil dari kerja keras dahulu. SELAMAT !!!

ASK-PASUNDAN JAYA

Kamis, 08 Desember 2011

Naruto Shippuuden Jiraiya vs. Pain [Full Battle] part 1 [HD]



ASK-PASUNDAN JAYA

Hati-hati Hamil Duluan



ASK-PASUNDAN JAYA

Breakdance Bocah Satu Tahun Backsong Cherry belle



ASK-PASUNDAN JAYA

Klasemen Liga Super 2011/2012 (s/d 7/12/11)

Pos   Team Pld W T L GoalsDiff Pts
1 Persiwa Wamena 2 2 0 0 6 - 24 6
2 Persib Bandung 2 2 0 0 4 - 22 6
3 Persipura 2 1 1 0 6 - 42 4
4 Persija Jakarta 2 1 1 0 1 - 01 4
5 PSPS Pekanbaru 2 1 0 1 4 - 22 3
6 Sriwijaya FC 2 1 0 1 3 - 21 3
7 Persisam 1 1 0 0 2 - 11 3
8 Persela 1 1 0 0 1 - 01 3
9 Deltras Sidoarjo 2 1 0 1 1 - 10 3
10 Pelita Jaya 2 1 0 1 3 - 4-1 3
11 Mitra Kukar 1 0 1 0 1 - 10 1
11 PSMS Medan 1 0 1 0 1 - 10 1
13 Persiba 2 0 1 1 3 - 5-2 1
14 Persidafon 2 0 1 1 1 - 4-3 1
15 PSAP Sigli 1 0 0 1 1 - 2-1 0
16 Arema 1 0 0 1 0 - 1-1 0
17 Persiram 2 0 0 2 3 - 5-2 0
18 Gresik United 2 0 0 2 3 - 7-4 0

ASK-PASUNDAN JAYA

Suporter Timnas Sepakbola Indonesia Yang Membara ( VS Malaysia )



ASK-PASUNDAN JAYA

Kamis, 24 November 2011

Upah Minimum Kota/Kabupaten di Jawa Barat tahun 2012

• Kota Bandung Rp 1.271.625,-
• Kota Cimahi Rp. 1.209.442
• Kab. Bandung Rp 1.223.800
• Kab. Bandung Barat Rp 1.236.991
• Kota Tasikmalaya Rp 950.000,
• Kab. Bekasi Rp 1.491.866,
• Kota Bekasi Rp 1.422.252,
• Kab.Bogor Rp 1.269.320,
• Kab. Sukabumi Rp 885.000,
• Kota Sukabumi Rp. 890.000,
• Kab. Cianjur Rp 876.500,
• Kab. Cirebon Rp 956.650,
• Kab. Indramayu Rp 994.864.
• Kota Depok Rp 1.424.797 (98% KHL),
• Kota Banjar Rp 780.000 (86,25% KHL),
• Kab. Sumedang Rp 1.007.500 (81,3% KHL),
• Kab. Garut Rp 880.000 (92,04% KHL),
• Kab. Ciamis Rp 793.750 (86,90% KHL),
• Kab. Subang Rp 862.500 (78,88% KHL),
• Kab. Purwakarta Rp 1.047.500 (84,17% KHL),
• Kab. Karawang Rp 1.269.227 (91,50% KHL),
• Kota Bogor Rp 1.174.200 (99,20% KHL),
• Kab. Majalengka Rp 800.000 (88,59% KHL),
• Kota Cirebon Rp 980.000 (99,95% KHL),
• Kab. Tasikmalaya Rp 946.000 (96,55% KHL) dan
• Kab. Kuningan Rp 805.000 (93,70% KHL).

UMK Jawa Barat Tertinggi/Terendah
Kabupaten Bekasi memiliki upah tertinggi dengan nilai Rp 1.491.866 dan terendah Kota Banjar dengan Rp 780.000.
sumber : Kemnakertrans

ASK-PASUNDAN JAYA

Selasa, 22 November 2011

BOBOTOH UNTUK SEPAKBOLA INDONESIA

Taya nu aneh geus asup SUGBK tibaheula oge, iwal ayana barudak leutik make kaos koneng gedang nu ngaranna the jak. SUGBK geus lain hal aneh deui keur bobotoh mah, baheula mah pangseringna bobotoh nu ngeusian Senayan, can aya budak leutik nu make kaos koneng gedang. Can aya nu pulantang polontong di stadion, can aya nu nongton ngan nu hayangna gratisan. Siga budak jalanan, ngan ngabajak we kabisana. Karunya leutik keneh geus diarahkeun jadi brandalan. Padahal mah naon the jak teh? Ngan sakumpulan suporter Persija nu saeutik terus ngarekrut budak jalanan ti taun 1997. Ketua The Jak nu mimiti Fery Indra Syarief nyaeta urut Komandan the KOmando suporter Pelita Jaya basa markasna di Jakarta di GALATAMA. Tangtu manehna jadi kapercayaan Bakrie Group keur neangan suporter. Sanggeus Pelita pindah ti Jakarta , si Indra Syarief dipercaya ku Sutiyoso nu munggaran jadi Gubernur DKI pikeun ngabangkitkeun deui Persija di kancah nasiona. MAklum baheula Persija euweuh pendukungna teu siga PERSIB, trus manehna ngontak deui anak buahna keur ganti baju jadi the Jak nu karek dibentuk. Jumlahna kurang ti saratus jadi manehna ngarekrut deui budak jalanan, sina ngilu nongton Persija gratis jeung dibere kaos. Tah tidinya aya kamajuan oge  da Liga Indonesia ge beuki rame. The Jak nu anyar jadi muridna Viking pikeun diajar organisasi Suporter mengbal. Ngan hanjakalna, ayeuna the jak teh loba nu polontong teu nilik ka waktu harita basa keur anyar ngajadi. Maklum we da the Jak mah budakAbabil hungkul da nu kolotna mah eks suporter bayaran ti Bakrie Group (Komando). The Jak maju pesat , maklum mamawa ngaran ibukota. Geus ngarasa loba the Jak balaga. Basa aya kuis Siapa Berani milik Helmy Yahya di Indosiar edisi Suporter Sepakbola. Didinya aya Viking jeung The Jak. Viking jadi jawara meunang duit loba. Teuing hayang duit ngan era menta meureun, The Jak nyegat viking di jalan trus ngarampog duitna. Tah tidinya we Viking ijid bin ngewa ka the Jak. Asa nulungan anjing nu kacepet buntuna. Beda bobotoh jeung the jak ngan tina akar budayana. Bobotoh mah geus bisa kasebut Budaya. Siga halna wayang golek. Nu kudu dilestarikeun jeung ngakar dina hate urang Sunda lain di Bandung hungkul. Jaman kiwari, memang teu jiga baheula, mun di Senayan teh pasti pinuh ku bobotoh mun Persib maen. Ayeuna ge angger we kitu pedah ayeuna mah ngan ngadukung timnas hungkul. Bobotoh sajati mah datang teh keur nongton mun aya nu ngajak ribut mah nya hayu wae, teu isin ngagaplok budak alit nu bedegong jeung bangkar warah mah. Bobotoh teu salawasna Viking, tapi Viking geus pasti bobotoh, kuring mah Bobotoh nu hayang nongton Persib laga jeung jaya nu bisa ngangkat darajat Indonesia. Aya kasasuaian antara Indonesia jeung mengbal. Indonesia loba jelemana, matakan cocok jeung mengbal da ngabutuhkeun loba pamaen meh kabeh kabagean olahraga. Pasti aya kamajuan dina Sepakbola Indonesia najan masih siga setrikaan bulak balik prestasina. Sok nongton jeung ngadukung tim mengbal mana wae asal tartib jeung bisa ngajaga duduluran jeung aturan maen. Ngan sakitu, Indonesia pasti jaya dina sepakbola. Modal utama urang Nusantara dina mengbal mah ngan resep kana mengbal. Tina resep mah pasti bisa, da bakal ngajiwaan. Soal jawara mah tinggal nunggu waktu.

ASK-PASUNDAN JAYA

Belum Masuk Stadion, Sudah Mati Duluan.

Teu kapikir saeutik acan ku kuring, yen nu ditukangeun antrian urang teh bakal aya nu paeh. Ngantri asup stadion nu jumlahna rebuan ngan dilayanan ku hiji panto 2x1 meter. Emang di SUGBK teh aya 24 sektor, berarti aya 24 lawang. Tapi nu asup lain sarebu dua rebu tapi ampir saratus rebu, bahkan leuwih da nu teu kabagean tiket maksa hayang asup ka jero. Sabener tina unggal sektor aya 2 lawang, ngan dibuka salawang teuing kunaon tah (meureun sieun nu teu boga tiket asup) padahal dina antrian geus siga fakir miskin ngantri sembako, teu paduli deui kana nyawana. Padorong-dorong, paheuyeuk-heuyeuk, pating jorowok, pating ngajerit, siga disiksa ku tantara Jepang basa ngumpukeun warga keur dipaehan. Nu awewe geus laleuleu, loba nu pingsan, budak leutik loba nu ceurik, pulisi, ngan bisa ngaluarkeun awewe jeung budak leutik. Sedengkeun sesana diantep sina beak tanagan. Rek kaluar hese rek asup komo deui. Geus teu bisa mikir ngeunah, ai keur siga kieu mah. Dihareupeun urang ge awewe geulis tapi da teu ngeunah atuh ai padesek siga  kieu mah moal bisa dihayati. Panitiana malah kabur nu aya pulis nu geus ha he hoh, cape ngangkatan awewe jeung budak leutik nu pingsan, ampir 45 menit kuing karek bisa asup bari jeung kudu parea rea omong jeung polisi nu dijero pedah tiketna lain keur sektor ieu. Dasar Polisi gebleg,  kuring langsung wae kaluhur asup ka bangku stadion sanggeus ngadorong pulisi belegug eta, rek asup gerbang ditanya ku pulisi deui:"mana tiketna?" ku kuring dijawab "tuh ku balad sia dicokot tiketna" kuring teh bari nyolonong asup ka bangku stadion. Geus nyaho riweuh, eh diriweuh riweuh deui ku pulisi. Sumanget keur nongton teh asa kabeakeun ku emosi ku panitia jeung pulisi. Maranehna ngan mentingkeun kauntungan teu mikirkeun kana kondisi panongton, nepi ka 2 urang nu ngantri paeh. Mun kuring teu boga kareureus ka nagara ieu mah, moal cape-cape nongton siga kieu. Mangkarunyakeun kanu leungit nyawana lantaran ku hayang nembongkeun kareureus (nasionalisme), sedengkeun nu ngancurkeun bangsa nu teu boga kareureus /nasionalisme siga Koruptor jeung baladna) perlakuan husus ti pulisi. Masih kacau nagara ieu mah, Birokrasi jeung alat nagara teh ngan tunduk ka nu boga duit, sedengkeun nu ngagajih birokrat jeung alat nagara teh ti rahayat leutik. Teu Tau diri jeung kandel kulit beungeut pisan.

ASK-PASUNDAN JAYA

Rabu, 16 November 2011

Carita di Jero Elf

Basa rek ka Tasik ti warban geus ngadago-dago Primajasa Bekasi-Tasik tapi lila pisan datangna. Padahal mah Elf geus sababaraha kali ngaliwat bari jeung nawaran. Sorry elf, lainna embung naek da ngeunahan naek beus, leuwih lega jeung leuwih murah deuih. Tapi basa aya elf hideung kosong lain elf nu Grupna geus maju ngaliwat jeung eureun nawaran kuring, kuring teu pikir panjang deui langsung naek dihareup nu kabeneran kosong. Lumayan yeuh posisi favorit. Pas ngalieuk ka gigir aya supir elf nu kacida sepuhna (bener-bener aki-aki /pakiraan mah 65-70 taun). Buukna cepak bodas pinuh ku huis. Raray mah nya raray model aki aki pada umumna. make kameja biru siga kaos pagawe mayasari bakti tapi ieu mah ipis. Ningali katukang ngan aya opatan kaasup kenek nu keur nundutan bari nyekelan teralis panto. Kenekna mah dijeket jeung dikupluk teu poho make kumis nu teu disisran. Panumpangna 2 ibu-ibu jeung bapa-bapa sorangan. Ti warban panumpangna teu nambah jeung ngurangan (meureun eureunna di Kawali). Laju elf nya sedeng wae teu siga elf lain nu ngarebut (40 km/jam). Sora mesin siga sora treuk matak sok tunduh ngadengena. Si supir baceo sorangan, tadina mah rek ngobrol jeung kenekna padahal mah kenekna keur peureum. "Ah silaing mah molor wae, lain neangan sewa, kehed" ceuk si supir (bari ngagorowok) meh ngahudangkeun kenek. Si kenek ngorejat (reuwas saeutik). "tunduh euy" tembal kenek. Si kenek langsung ngagulantung gigir lawang bari ngagorowokeun "sik, sik, sik,...". Tapi teu hasil. Si kenek diuk deui bari panonna meletet sarua jeung panumpang nu ditukangna ge karitu malah mah panumpang nu Bapa-bapa bari kerek sarena. Kuring mah cenghar ngan mideo kajadian di jero elf, lumayan kadadian langka siga kieu kudu didokumentasikeun. Ah kagok tadina rek eureun di simpang lima teh kagok we teruskeun deui ka cikoneng bari rek nempo dulur. "Kiri mang payun" ceuk kuring basa geus nepi di Kujang sebrangeun Pool Merdeka. Elf hideung ge langsung indit neruskeun pajalanan nepi Kawali.

ASK-PASUNDAN JAYA

Emam

Emam nyaeta kawajiban nu jadi kagemaran. Wajib emam pedah keur ngajaga nyawa. Jadi karesep pedah ngeunah,nepikeun kadeudeuieun. Tos emam, langsung tuang, tos tuang langsung dahar tos dahar langsung barang hakan,tos barang hakan langsung nyatu tos nyatu langsung lolodok. Emam mah cukup 3 kali. Emam enjing enjing, tuang siang sareng dahar sore. Mun kaleuleuwihan mah matak numpuk gajihna saleuheung mun gajihna dosodakohkeun kanu pareot jeung nu baregeng. Emam kudu sasuai jadwal. Matakan alusan bulan puasa bisa kaatur emamna. Nu ayeuna tacan emam mangga geura tuang.

ASK-PASUNDAN JAYA

Budak Jalu Nurun Ti Bapana (Like Father Like Son)

Mun nu boga keneh bapa hususna keur budak lalaki. Ti ayeuna ilikan si Bapa, tingalikeun gerak-gerik nu jadi Bapa boh sipatna atawa kabiasaanana. Sadar teu nyadar budak lalaki pasti nurutan kalakuan bapana. Tina cara ngomongna, seurina, leumpangna, dedegna, rupana kabeh ampir sarua ngan umur nu beda. Sok sing deukeut jeung nu jadi bapa teh, anjeunna nu bakal ngawarisan ka hidep tentang kahirupan. Bapa nu boga hak pikeun mere ngaran keur budakna (warisan nu jadi ciri nu bakal dibawa nepi ka aherat). Sagala pangalaman nu jadi bapa pasti dicaritakeun ka budakna. Bapa najan teu ngajuru jeung teu nyusuan tapi ngajiwaan nu jadi budak lalaki pikeun conto ke kahareup. Nu gorengna ulah diturutan nu alusan kudu dicontoan. Nu jadi bapa pasti reueus ningali budak lalakina nu geus tumbuh jadi pamuda, ngingetkeun anjeunna basa keur ngora. Aya du'a nu jadi Bapa ka Budak lalakina sing jadi panerus katurunan nu leuwih hade tibatan nu jadi Bapa. Nu jadi budak tingali nu jadi Bapa, ke anjeun ge mun kaumuran pasti siga jadi Bapana. Naon-naon nu piambekeun nu jadi Bapa ka budakna pasti kaalaman. Bapa jeung budak lalakina nu akur jeung sauyunan siga adi lanceuk. Tong nepikeun aya kasus siga Bapa gelut jeung budakna, nepi aya nu paeh. Sagalak-galakna Bapa pasti leuwih nyaah tibatan pikiran urang, saogo-ogona budak pasti hayang dipikanyaah ku Bapana.

ASK-PASUNDAN JAYA

Dari Jeger Menuju Supir

Sok geura ilikan supir beus primajasa, lain ku gede atawa kekerna awak tapi ku hawa preman (jeger). Najan kumis nu baplang geus beak di kurud, codetna geus teu jero deui, awakna geus ngabegengan tapi tetep nyalina jeger masih karasa. Tingali tina omonganana lain nu heuras genggerong lain nu ngabudah busa tapi nu sakecap nyata, saciduh metu. Sakali ngomong ge langsung karasa beuratna. Didieu premana atawa jeger lain nu hartina nu goreng tapi jeger nu boga elmu jero nu kudu ditempuhan ku puasa jeung ibadah meh meunang elmu nu mangpaat keur ngajaga diri jeung batur. Jauhkeun tina maksiat jeung hirup meh lempeng jalanna. Wallohu Alam.

ASK-PASUNDAN JAYA

Revolusi dari PO Budiman

Budiman salah satu PO bis yang berada di jalur bis cepat pertama di Priangan Timur. Hali ini sangatlah tidak mudah dilakukan di area yang biasa dipenuhi bis trayek cari penumpang. Namun demikian Budiman dengan segala inovasi dan kreasi serta pelayanan yang ekstra walaupun dengan begitu banyak tantangan dan hambatan namun setelah 10 tahunan ini PO Budiman mendapat hati dari pelanggannya. Inovasi dari Budiman adalah dengan pemberangkatan awal di pool bis yang besar seperti terminal, disana terdapat ratusan bis ke semua jurusan dari Tasik ke Barat, maupun dari Tasik ke Timur. Kemudian Budiman melakukan sistem agen di beberapa titik strategis jalur Budiman, Jadi Budiman hanya menaikkan penumpang di agen-agen yang telah ditunjuk. Lalu Budiman mengadakan armada dengan minimal kelas bisnis RS dengan seat 2-2 (kecuali trayek Cikarang dan Sukabumi), Trayek Jakarta minimal AC Bisnis sampai Eksekutif Toilet. PO Budiman juga memperluas jaringan trayeknya tidak terpaku pada terminal besar tetapi pada lokasi yang strategis dan menjanjikan. Di Jabodetabek saja Budiman telah merambah selain terminal klasik jalur selatan (Kp Rambutan), yaitu Kalideres, Tanjung Priuk, Pondok Kopi, Depok, Bogor, Poris, Cikokol, Bekasi dan Cikarang. Sehingga memudahkan konsumen memilih bis sesuai jurusan. Budiman juga menjadi pelopor di priangan timur dengan layanan air mineral gratis dan kupon makan untuk jalu ke Timur. Dengan armada bis bermerk mercy dan volvo maka semakin menambah gagah dan anggun ditambah karoseri adiputro dan rahayu sentosa. Itulah beberapa dari inovasi dan kreasi PO Budiman, tapi itu semua tidaklah berjalan dengan mudah. Contohnya ketika Budiman membukla trayek dekat sebagai pelopor (Tasik-Bandung) maka hal ini tentu saja ditentang oleh Forum Elf Banjar/Kawali-Bandung. Sampai mereka demo ke gedung sate dan memblokir dan memboikot bis Budiman di jalanan. Tapi dengan tekad kuat dan pelayanan yang memuaskan konsumen maka hal ini reda dengan begitu saja, karena yang menjadi raja adalah konsumen/penumpang.
Biarkan penumpang memilih moda transportasi yang ia sukai. itulah sebuah kesimpulan dari perjuangan PO Budiman dan boleh dikatakan sebagai tagline atau merek dagan PO Budiman


ASK-PASUNDAN JAYA

Metro (TV) One

Metro salah satu media televisi yang khusus membawakan 80 % materi siarannya berupa berita, mungkin bisa dibilang CNN nya Indonesia. Metro yang hadir dari anak perusahaan Media Indonesia milik Surya Paloh pada tahun 2000 memberikan pilihan baru pada pertelevisian Indonesia. Berita yang semula dikuasai oleh Liputan 6 milik SCTV kini telah berangsur berpindah ke Metro TV yang memang berfungsi sebagai news chanel. Metro dengan mengedapankan berita di tagline nya menggaet presenter wanita yang cantik, pintar dan lugas, diantaranya sebagai berikut Fifi Aleyda Yahya, Desi Anwar (mantan pembawa berita RCTI) dan lain-lain. Setelah 2008 Metro TV mendapat persaingan dari stasiun Televisi yang insaf dari jalur seks,mistis dan kriminal ke jalur berita dan Olahraga. Ya itu adalah stasiun televisi TV One milik keluarga Bakrie yang mengambil alih dari Abdul Latief (Lativi). Dengan dewan direksi dari liputan 6 SCTV Karni Ilyas, sehingga banyak mantan staf Liputan 6 SCTV berpindah ke TV One seperti Alfito Deanova, tak hanya dari SCTV dari Trans TV pun ikut bergabung seperti Tina Talisa dan Prabu Revolusi.Tentu saja dengan staf yang begitu berpengalaman dan mumpuni. TV One selalu terdepan dalam memberitakan bahkan telah melewati seniornya yaitu Metro TV. Hampir di setiap penjuru Indonesia TV One menjadai referensi sebagai media televisi berita. Tapi hal ini tidak mengukuhkan TV One sebagai pemegang kategori berita (news chanel) di ajang Panasonic Award. Malah yang memenangkan kategori ini adalah RCTI si stasiun swasta tertua dengan bisnis sinetronnya. Beginilah kalau sebuah ajang penghargaan hanya di tentukan jumlah sms pendukung, kemungkinan bisa dimanipulasi. Jadilah media televisi sebagai penyebar informasi yang bermanfaat bagi masyarakat dan sebagai pengawas dan pemerhati jalannya reformasi birokrasi di Indonesia.

ASK-PASUNDAN JAYA

Bobotoh PERSIB Yang Unik dan Langka

Bobotoh sebuah kelompok suporter tim sepakbola Persib Maung Bandung. Bobotoh adalah bahasa Sunda yang artunya suporter, namun kata bobotoh lebih melekat dengan Persib Bandung. Setelah tahun 1993 , bobotoh mendirikan organisasi dengan badan hukum yaitu Viking (nama viking diambil dari bangsa Skandinavia yang tangguh dan berai dalam mengarungi samudra luas). Jika katanya bobotoh adalah udentik degan warga Sunda, maka hal ini dapat dipatahkan oleh pengalaman teman saya. Sebut sajalah Mr. S yang asli jawa dan lahir dan tumbuh dewasa di Bekasi. Dia angat fanatik terhadap Persib (Viking) bahkan selalu ikut tour Persib bertanding dimanapun. Alasan dia menjadi boboth karena tin Persib lah yang dari dulu tlah berprstasi baik tingkat nasional maupun internasional. Dulu bobotoh pernah memburukan Jakarta dan ia menadi salah satu saksinya. Dahuli belum ada persatuan kelompok suporeter seperti sekarang ini yang ada hanya bobotoh yang selalu menjadi pengisi Gelora Bung Karno.
Dari hal ini kita dapat simpulkan bahwa : "ternyata bobotoh Persib dari mana saja dan golongan apa saja". 

ASK-PASUNDAN JAYA

Keragaman Menyadarkan Persatuan

Beda, pasti semua orang berbeda satu sama lainnya, walaupun mereka kembar identik sekalipun. Perbedaan bisa dilihat dari fisik maupun watak. Tak ada yang sama di dunia ini. Karena Sang Pencipta lebih kaya dan kreatif dalam membuat makhluknya. Dalam perbedaan itulah terdapat hikmah kebesaran sang pencipta. Dalam perbedaan terjadi ragam. Dimana perumusan ragam adalah jumlah yang diteilitunya tidak boleh sama dengan satu (n>1). Jadi di dunia ini tidaklah belaku hukum individu tetapi hukum kolektif. Hukum individu berlaku setelah alam dunya ini berakhir.

ASK-PASUNDAN JAYA

Selasa, 08 November 2011

Kota Sidoarjo

Sidoarjo merupakan kabupaten di Jawa Timur 30 km sebelah selatan Surabaya. Sidoarjo memiliki bandara internasional yaitu Bandara Juanda. Sidoarjo memiliki klub sepakbola yaitu Deltras Sidoarjo. Dan Sidoarjo pun menggemparkan dunia dengan lumpur Lapindo yang semakin meluas dengan 1200 ha dan kedalaman 10 m, akan terus bertambah dan mungkin membelah pulau Jawa. Sidoarjo semakin panas dengan adanya gas dan lumpur lapindo. Cuacanya diatas rata2 bisa mencapai 36 derajat celcius.

ASK-PASUNDAN JAYA

Kota Gresik

Gresik adalah kabupatennya Surabaya. Kawasannya dijadikan sebagai area industri dengan infrastruktur tol Surabaya-Gresik-Sidoarjo-Pasuruan. Gresik memiliki BUMN berupa Semen Gresik yang memiliki anak perusahaan seperti petro kimia gresik yang menjadi tim sepakbola pro yang menjuarai lig indonesia tahun 1995.
Gresik merupakan penyangga Surabaya. sehingga tak bisa dipisahkan dari Surabaya walaupun nomor polisinya berbed dengan Surabaya. Gresik berplat W, sedangkan Surabay berplat L.

ASK-PASUNDAN JAYA

Kota Lamongan

Kabupaten di Jatim yang menjadi penjajah di kampung orang lain.Betapa tidak? karena hampir di seluruh Indonesia pasti ditemukan tenda pecel lele yang merupakan ikon Lamongan selain soto-nya. Lamongan memiliki klub sepakbola pro yaitu Persela. Lamongan memiliki wahana rekreasi mirip Ancol+Dufan yang dinamakan WBL=Wahana Bahari Lamongan yang menjadi andalan Lamongan & Jatim dengan menyumbang bersih 12 miliar/tahun. Hanya dengan 40 ribu anda bisa puas bermain hampir seluruh wahana permainan.

ASK-PASUNDAN JAYA

Kota Pasuruan

Kota sebelah selatan Surabaya setelah Sidoarjo dan penghubung Malang-Surabaya.Kota kelahiran inul daratista.Kota yang berhawa sedang.Pasuruan menjadi pusat industri baru di Jatim khususnya di daerah Pandaan.Pasuruan memiliki Taman Safari Indonesia 2 di Prigen. Pasuruan memiliki tim sepakbola pro=Persekabpas yang fenomenal mebgorbitkan Zah Rahan Kranggar dari Liberia. Pasuruan menjadi markas Nestle dengan Dancow-nya.

ASK-PASUNDAN JAYA

Kota Malang - Jawa Timur

Malang merupakan kota terbesar kedua di Jatim.Kota yang telah dibangun kompeni sebagai tempat peristirahatan karena hawanya yang sejuk (450 mdpl).Maka banyaklah bngunan belanda yang tersebar di Malang.Malang mungkin di Jabar itu Bogor.Malang menjadi pusat pendidikan Jatim dengan Unibraw,UNM,UIN,UMM,dll.
Malang terkenal dengan Arema dan bahasanya yang dibalik-balik. seperti ongis nade yang artinya singo edan=julukan tim sepak bola arema.

ASK-PASUNDAN JAYA

Kota Batu - Jawa Timur

Kota Pariwisatanya Jatim. Mungkin di Jabar itu Puncak. Namun Batu lebih pesat karena telah menjadi kota.Dan berorientasi pada pariwisata. Maka dibuatlah banyak wahana rekreasi seperti Jatim Park 1 dan 2 kemudian Batu Night Spectaculer dan Batu Zoo serta bertebarnya hotel-hotel unik yang mengundang tamu untuk singgah.Jadi jangan heran kalau di Batu banyak ditemukan wisatawan mancanegara.Apalagi hawanya yang sejuk membuat betah para pelancong.

ASK-PASUNDAN JAYA

Bandara Juanda Surabaya (Surabaya International Airport)



ASK-PASUNDAN JAYA

Bus Karina Executive Class (Surabaya-Jakarta) @ SPBU Lamongan = Rp 270.000



ASK-PASUNDAN JAYA

Nasi Boren Lamongan



ASK-PASUNDAN JAYA

Orang Utan Beraksi



ASK-PASUNDAN JAYA

Perumahan Lamongan



ASK-PASUNDAN JAYA

Restoran Yogyakarta di Kota Malang



ASK-PASUNDAN JAYA

Penampungan Susu Nestle di Sronggoti - Kota Batu



ASK-PASUNDAN JAYA

Senin, 31 Oktober 2011

KEBANGKITAN FUTSAL FMIPA UI-A

KEBANGKITAN FUTSAL FMIPA
Begini ceritanya………….
Pada tahun 2005,
Sejarah Fakultas Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam(FMIPA) dalam dunia persepakbolaan “kampus biru” di jatiwaringin terbilang sangat minim.Mahasiswa FMIPA dikenal sebagai mahasiswa “GapTek” dalam hal olahraga khususnya sepakbola,mahasiswa FMIPA hanya dikenal sebagai mahasiswa ilmuwan yang kesibukannya hanya meriset atau meneliti sesuatu tentang alam dan sekitarnya.
Awal 2006,
Badan Eksekutif Mahasiswa(BEM) Universitas Islam As-syafi’iyah mengadakan PORSENI(Pekan Olahraga dan Seni) di lapangan yang belum direnovasi tepatnya disamping Sekretariat BEM.Disinilah awal kebangkitan mahasiswa FMIPA untuk bisa mengembangkan olahraga khususnya sepakbola.Porseni tahun 2006,menggambarkan kejayaan fakultas teknik yang merajai sepakbola di As-syafi’iyah.FMIPA melakukan debut kebangkitannya dengan mengalahkan Akademi Perawat(Akper) yang diketuai oleh Hasan Tegal dengan skor 9-7.Padahal,Akademi Perawat adalah tim yang kuat dalam sepakbola As-syafi’iyah dibawah fakultas teknik.Karena sistem yang dipakai dalam porseni ini adalah sistem gugur,maka Hasan Tegal dkk sudah tidak bisa mengulangi kejayaan pada tahun 2004 dan 2005 yang menjadi Runner-up.Kemenangan FMIPA atas Akper membuat nama FMIPA diperhitungkan untuk meraih gelar bergengsi di kampus ini.Pemain-pemain yang membawa kemenangan perdana FMIPA sejak tahun 1993 adalah muka-muka baru di fakultas yang mempunyai jurusan Biologi dan Matematika ini.Tapi,ada juga muka-muka lama di FMIPA yang ikut dalam euforia kemenangan perdana atas Akper.Walaupun kalah di perempatfinal FMIPA patut bersyukur,karena melahirkan bibit-bibit sepakbola seperti Fauzan ‘kaka’ nurhakim,iir ‘Drogba’,Alesandro ‘Arif’ Nesta,Genarro ‘Ridho’ Gattuso,dan kiper Persekappas Pasuruan Roni Tri.
Akhir tahun 2007,
Demam sepakbola terjadi lagi di Universitas Islam As-syafi’iyah(UIA),kali ini fakultas teknik yang menjadi panitia yang memberi warna sepakbola UIA.Dengan memberi nama “Dekan FT Cup” yang memakai sistem setengah kompetisi.FMIPA mengirim dua tim untuk bisa lebih mengembangkan bibit-bibit pemain yang ada didalam FMIPA,terulang kembali bahwa FMIPA hanya sekedar”numpang lewat” dalam turnamen ini.Tapi ada yang beda dalam turnamen ini,seorang Joker masih bermain untuk timnas FKIP.Padahal,sebelum turnamen ini Joker mengatakan bahwa dia sudah pensiun dari timnas FKIP.Menarik,itulah tanggapan orang-orang tentang turnamen ini yang menggusung tema “Junjung Sportivitas” dan mencari bakat di UIA.
Awal tahun 2008,
FMIPA,AKPER,dan mahasiswa Program Studi Ilmu Keperawatan(PSIK) melakukan perbincangan untuk membahas struktur organisasi PSIK.Dengan perbincanngan dan perdebatan panjang,ahkhirnya struktur organisasi dari PSIK masuk kedalam struktur organisasi FMIPA.Akhirnya,PSIK menjadi bagian dari FMIPA yang selama ini dinginkan oleh mahasiswa FMIPA sebelumnya.Dengan begiitu,SDM FMIPA semkin banyak dan pengembangan sepakbolanya lebih drastis daripada tahun-tahun sebelumnya.
Awal Nopember 2008,
As-syafi’iyah Motor(ASMOT) yang menjadi basis fakultas teknik kembali menggelar turnamen futsal dengan tema “Solidaritas”.Dengan sistem setengah kompetisi,seluruh fakultas menggirim dua tim untuk berlaga dalam turnamen ini.Tapi hanya FKIP yang tidak mengikuti tunamen ini,dikarenakan sibuk dengan kegiatannya.Walaupun FKIP absen dalam turnamen ini,tapi tidak menurunkan semangat FMIPA untuk bertanding.FMIPA sendiri mempunyai Menteri Olahraga yang cukup handal,Mizbahuddar yang terlahir di Aceh berambisi untuk menjadikan FMIPA nomor satu di As-syafi’iyah.Dengan mendaftarkan nama-nama seperti Sekjen Sapruddinho,Fauzan ‘kaka’ nurhakim, dan nama-nama yang baru bergabung bersama FMIPA seperti Rudy ‘Hartono’,Agus,Ardiano,dan Markus ‘Jagat’ Horison,Mizbah yang akrab dipanggil Mr. oleh anak-anak muridnya menginginkan kemenangan sekaligus untuk pertama kalinya FMIPA juara.Apalagi,Mr.Mizbah sudah didukung penuh oleh “kekasih tak sampai” sehingga semangat membara yang ditunjukkan olehnya.
Akhir Nopember 2008
Sebelum pertandingan antara FMIPA Vs FT,banyak yang memprediksi bahwa FMIPA menjadi bulan-bulanan FT.Tapi,itu hanya anggapan orang di As-syafi’iyah yang belum mengenal FMIPA sekarang yang sedang bangkit.
Kickoff!! Ya,pertandingan perdana FMIPA dalam turnamen ASMOT Cup sudah dimulai…..
Macthday 1 (25/11/08)
FMIPA A Vs FT A
Susunan Pemain FT :
  1. Uchu
  2. Bayu
  3. Ocen
  4. Aep’Dadang’
  5. Dwi
  6. Dicky
  7. Firasat
  8. Presiden BEM U
  9. Dwi Kecil
Susunan Pemain FMIPA :
  1. Jagat
  2. Sapruddinho(Manager,Captain,Logistic)
  3. Agus
  4. Ardiano
  5. Rudy ‘Hartono’
  6. Mr.Mizbahuddar
  7. Hendra
  8. Fauzan ‘kaka’ nurhakim
  9. Didi
  10. Rizky
Tim Cadangan FMIPA:
1.    Ask Wae Lah : Kapten yang menjadi cadangan karena gidera parah pada piala dunia 2006
2.    Triyana Nar: Dulu pemain inti namun, karena terkena sihir pelet ikan duyung, beliau lebih memilih menjadi pengurus perikanan dunia
3.    Irman: Dulu adalah striker paling tajam, setajam silet, makanya dilarang maen futsal karena dapat membahayakan orang lain.
First Half :
Juara bertahan Fakultas Teknik menendang bola kickoff pertama untuk memulai pertandingan melawan FMIPA
Saudara-saudara,pertandingan FMIPA Vs FT berjalan dengan tempo tinggi,cepat dan keras!!!
Wah…!! Apa yang terjadi?? Oh…. Tendangan dari Aep ‘Dadang’ hanya membentur mistar gawang dari FMIPA.Bola dikuasai oleh jagat,dan dilempar ke Sapruddinho…. Sapruddinho mengoper kepada Fauzan dioper kembali ke Sapruddinho dan………………..
Oooo… membentur pemain FT!! Tapi,masih ada Agus*** dan Agus menendang ke gawang FT,Uchu menepis…. Kita lihat!!!! Fauzan berdiri bebas,dan Gol….Gol….Gol..
Kedudukan 1-0 untuk FMIPA.
Tapi,,,,, Fauzan digantikan oleh Hendra setelah mencetak gol.
Walau Fauzan digantikan oleh Hendra,tapi tidak membuat permainan FMIPA berubah…
Serangan demi serangan dilakukan oleh FMIPA,dan sang kreator Sapruddinho membawa bola kejantung pertahanan FT,dan satu,dua,tiga pemain FT dilewati… dan dia mengoper ke Hendra…
Saudara-saudara…… kita lihat,Hendra menyundul bola hasil umpan dari sang Captain FMIPA dan……..
Oooo….. masih melenceng diatas mistar gawang.
Fauzan kembali masuk untuk menggantikan Hendra.
Blunder dilakukan Dicky,dan dimanfaatkan oleh Fauzan,Fauzan menggoper ke Agus….(Shoot)……gol…gol…gol…
FMIPA menggandakan kedudukan menjadi 2-0
Gol ketiga dilesakkan oleh Hendra setelah meneruskan umpan dari Mizbah….
Tapi,FT memperkecil kedudukan sebelum turun minum menjadi 3-1 melalui gol Aep ‘Dadang’.
Second Half :
Babak kedua sudah dimulai,FT langsung menggempur pertahanan FMIPA dan…. Kembali Aep ‘Dadang’ mencetak gol kedua untuk menipiskan kedudukan menjadi 3-2.
Timeout diminta FMIPA,karena keadaan mulai genting untuk FMIPA.
Timeout yang dilakukan oleh FMIPA membuahkan hasil dengan mencetak gol ke 4 melalui sontekan Fauzan ‘kaka’ nurhakim…
Setelah mencetak gol,Fauzan melakukan selebrasi dengan meloncat ke tanah…. Dan terjatuh……… hahahaha……(SAkittttttttttt…..)
Dan Agus melengkapi kemenangan FMIPA menjadi 5-2 setelah mendapat umpan manis dari Fauzan.Euforia dikubu FMIPA semakin menggila setelah menaklukkan FT dengan skor yang sangat-sangat Fantastis…….!!!!!!
Macthday 2 ( 27/11/08)
FMIPA A Vs FAI A
Dalam partai kedua laga penyisihan grup A,FMIPA kembali mencetak kemenangan 1-0 melawan FAI yang dimotori oleh Maulana.
Macthday 3 (29/11/08)
FMIPA A Vs FH A
Pertandingan ke-3 penyisihan grup A FMIPA bertemu dengan FH untuk memuluskan tiket semifinal.Partai ini,FMIPA banyak kehilangan pemain-pemainnya.Seperti duet Biologi(Didi-Rizky) yang pergi ke Cianjur untuk kegiatan BOMTI dan Agus(tandem Fauzan ‘kaka’ nurhakim di FMIPA) karena si Agus dipanggil klubnya untuk bertanding dikejuaraan tingkat kabupaten.Tapi,semangat yang diusung Fauzan untuk memotivasi teman-temannya agar fokus dalam menghadapi duel melawan FH tetap terjaga walaupun banyak pemain FMIPA absen dalam pertandingan ini.
Awal pertandingan suporter FMIPA belum datang untuk menyemangati timnya bertanding,Fauzan cs tersentak dengan gol dari FH yang dibalas 8 menit kemudian oleh Fauzan.Dibabak kedua,suporter yang dinanti-nanti Fauzan tak kunjung datang untuk melihat aksi-aksi menawan dari sang “Maestro” Fauzan ‘kaka’ nurhakim. Disaat Fauzan menunggu seseorang yang dianggap sebagai “pembakar semangat membara”,FMIPA tertinggal 1-2 atas FH dengan sisa waktu 4 menit saja.Fauzan tertunduk lesu sambil melihat kearah tribun cadangan FMIPA,ternyata ada yang hadir ditengah-tengah lapangan dan………???(Fauzan minta timeout)
Disisa waktu yang sempit Fauzan cs dengan semangat juang yang tinggi demi membela timnas FMIPA,dan mengeluarkan seluruh kemampuan terbaiknya.Akhirnya,FMIPA bisa
membalikkan keadaan menjadi 3-2 lewat gol dari ardian yang menerima umpan matang dari Fauzan dan gol fantastis dari Fauzan untuk meubah skor 3-2….
Macthday 4 (2/12/08)
FMIPA A Vs AKPER A
Dipartai ke-4 ini,pertandingan berjalan dengan tempo lambat dikarenakan licinnya lapangan sehabis diguyur hujan.Masih dengan semangat membara,FMIPA kembali meraih kemenangan beruntun dipenyisihan grup A melawan AKPER dengan skor telak 9-4.
Sisa pertandingan FMIPA dipenyisihan grup A tinggal menyisakan satu pertandigan melawan FE.Tapi,dengan poin yang sudah dicapai FMIPA untuk sementara ini sudah dapat meloloskan FMIPA ke semifinal.Sungguh penggapaian yang sangat LUAR BIASA………….
Kisah ini berlanjut sampai nantinya FMIPA bertanding di semifinal(hari rabu,tanggal 10 Desember 2008)
Dan jangan lupa untuk tetap mendukung TIMNAS FMIPA dengan menonton langsung pertandingan FMIPA A dan FMIPA B!!!! JANGAN LUPA REk…!@!@!!
Thank’s to :
  • ALLAH SWT
  • Orang Tua kita yang telah mendo’akan agar kita diberikan kesehatan selalu dll
  • Seluruh Pemain yang sedang berjuang(Tim FMIPA A dan Tim FMIPA B)
  • Mahasiswa FMIPA yang telah mendukung dan mendo’akan agar TIMNAS FMIPA meraih kemenangan.
  • Pa Ucu, (alm) Mang Andi, (alm) Adi, Mas Ikun, Babeh Kantin, Mamang Warung, Warteg Bude, Warung katineung dan Rony Pepus serta bu rector kita
Jadwal Pertandigan FMIPA :
FMIPA B Vs FAI B (3/12/08)
FMIPA A Vs FE (4/12/08)
FMIPA B Vs AKPER B (5/12/08)
SemiFinal
FMIPA A Vs FE (10/12/08)
NB : Selengkapnya lihat di BEM FMIPA


ASK-PASUNDAN JAYA